Napój imbirowo-kurkumowy rozpuszcza kamienie nerkowe, zabija komórki nowotworowe oraz doskonale oczyszcza wątrobę.
Dodatkowo wzmacnia układ odpornościowy, uśmierza ból, wspomaga trawienie, leczy choroby serca i astmę.
Jest także naturalnym środkiem do leczenia infekcji, stanów zapalnych, uzupełniania niedoborów witamin i minerałów oraz poprawy krążenia krwi.
Poza tym wspomaga odchudzanie, dodaje energii, zwalcza zmęczenie, poprawia pamięć i inne aspekty funkcjonowania mózgu.
Składniki:
¼ łyżeczki zmielonego imbiru
¼ łyżeczki kurkumy
250 ml wody
¼ szklanki mleka kokosowego
opcjonalnie: 1 łyżka miodu.
Do małego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy ją. Do wrzącej wody dodajemy kurkumę i imbir.
Następnie odstawiamy garnek na bok i wlewamy mleko kokosowe.
Na koniec opcjonalnie słodzimy napój miodem.
W przypadku raka, infekcji, stanów zapalnych, kamieni nerkowych i w oczyszczaniu wątroby wypijamy delikatnie ciepły napój na pusty żołądek, aż do ustąpienia dolegliwości lub widocznej poprawy stanu zdrowia.
W profilaktyce antynowotworowej i w celu wzmocnienia odporności sięgamy po napój imbirowy 2-3 razy w tygodniu.